Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
In spatiul programelor derulate prin sprijin financiar oferit din Fondul Social European in cadrul Programului Operational Capital Uman, proiectul Diagnosticul si terapia bolilor rare sistemice cu afectare oculara - OCURARE se afla printre promotorii formarii in domeniul bolilor rare oculare. In acest sens se propune ca mobil integrator in procesul de formare medicala continua.
Perioada de derulare a programului este de trei ani incepand cu 08.12 2017 si in acest interval echipa proiectului va elabora activitati prin care sa raspunda nevoilor de educatie a medicilor specialisti invitati din toata tara.
ACTIVITATILE propuse in cadrul programului de formare se adreseaza personalului medical angajat intr-o institutie publica care ofera servicii medicale/de sanatate publica si este implicat intr-unul dintre domeniile programelor prioritare de sanatate, prioritare de sanatate, si anume boli rare –boli rare cu afectare oculara.
Proiectul se coordoneaza cu prioritatile strategice nationale sectoriale de actiune si mentine crescuta cointeresarea pentru cresterea accesului la educatie medicala continua, prin accesarea resurselor din Fondul Social European si implementarea de masuri privind cresterea competentelor personalului medical, obiective vizate si de Programul Operational Capital Uman 2014-2020.
Program de formare profesionala specifica “Tratamentul si diagnosticul bolilor rare cu afectare oculara – OCURARE” pentru 390 de medici specialisti si rezidenti din specialitatile oftalmologie, genetica, pediatrie, neonatologie, reumatologie, medicina interna, ORL, nutritie si
metabolism, stomatologie 10 biologi si 200 de asistenti medicali din cele 8 regiuni de dezvoltare, implicati in domeniul prioritar de sanatate Boli Rare.
Participantii vor avea oprtunitatea sa se formeze intr-un cadru profesionist urmand modulele cursului, acestea fiind sturcturate pe baza unor programe actualizate si acreditate CMR, respectiv vor beneficia de proceduri si tematici de noutate la nivel national si international in domeniul Boli Rare.
Actiuni de schimb de bune practici, inclusiv in contextul actiunilor de cooperare transnationale.
Participarea a 160 de persoane din grupul tinta la schimburi de experienta/ schimburi de bune practici - 100 medici oftalmologi, vor participa la Congresul National de Oftalmologie, 40 de medici si 20 de asistenti medicali vor participa la congrese si conferinte internationale in domeniul de referinta, organizate in spatiul Uniunii Europene.